DRUŠTVO PODEŽELSKIH ŽENA

VIDEM 14
9244 SVETI JURIJ OB ŠČAVNICI

 

Aktualno

VABILO NA  25. ŽETEV ZLATEGA KLASA NA STARI GORI

PGD STARA GORA,
DRUŠTVO PODEŽELSKIH ŽENA SVETI ...

VABILO NA 27. RAZSTAVO KULINARIKE IN ROČNIH DEL



V A B I L O

Vabimo vas na tradicionalno razstavo ...

Aktualno

<< < 1 2 3 4 5 > >>
 
NAŠIH  DVAJSET  LET  DRUŽENJA
 1992 - 2012

Naslovnica biltena

Društvo podeželskih žena Sveti Jurij ob ščavnici je 20. oktobra 2012 praznovalo 20. obletnico delovanja. Prireditev je potekala v prostorih novega kulturnega doma.
Prireditve so se udeležili župan naše občine g. Anton Slana, predsednica Kmečke zveze g. Irena Ule, predstavniki Kmetijske zadruge G. Radgona, predstavnice pospeševalne službe in še povabljeni gostje.1
 

 

JAKOBSKA KÜHLA 2012

Na povabilo Društva kmečkih žena Jakob se je tudi naša ekipa, v sestavi Ema, Heda in Helena, udeležila tekmovanja v kuhanju kisle juhe.


                       
i

 

OBISK PRI MLADI KMETICI LETA IN KMETICI LETA 2011

Na povabilo mlade kmetice leta Barbare Kolar iz Golobinjeka in kmetice leta g. Francke Javeršek iz Kristan vrha smo se udeležile srečanja društev kmečkih žena Zveze kmetic Slovenije, katero je bilo 14. 6. 2012. Običaj je, da aktualni kmetici leta pripravita kulturni program in pogostitev za povabljene članice društev kmečkih žena.

 

Celodnevno druženje je bilo prijetno, saj smo se srečale s članicami drugih društev, s katerimi sodelujemo.

 

Hermina S.

 Pa še nekaj slik:
       

 

 
 

DOBROTE SLOVENSKIH KMETIJ

Ptuj, 20. 5. 2012

Tudi letos so članice našega društva sodelovale na prireditvi "Dobrote slovenskih kmetij". Med nagrajenci je bila Ema Lančič in sicer je dobila srebrno medaljo za črni kruh.

 

 

 

 
20. RAZSTAVA ROČNIH DEL IN KULINARIKE

Sv. Jurij ob Ščavnici, 31. 3. 2012 in 1. 4. 2012



V času med lansko in letošnjo razstavo smo v društvu organizirali več delavnic. Glavna tema dela društva pa so bila zelišča. Članice so nabirale zdravilna zelišča za čaje in pripravile več zeliščnih likerjev in namazov in ognjičevo kremo. Imele smo tudi več predavanj o zdravilnih zeliščih. Kuhale smo milo brez kemikalij in dodale samo suha zelišča in eterična olja.

 

           
 

RAZSTAVA PC QULANDIJA

Maribor, 26. 3. 2102 - 9. 4. 2012

 

Letos je  društvo že tretje leto razstavljalo svoje izdelke v Prodajnem centru Qulandija, Maribor. Nekaj slik z razstave:


 
Obisk kmečkih žena iz Anglije

Sv. Jurij ob Ščavnici, september 2011

Zveza kmetic Slovenije je gostila delegacijo kmečkih žena iz okolice Londona. Vodila jih je predsednica zveze go. Irena Ule. Obiskale so tudi DKŽD Sveti Jurij ob Ščavnici. Delegacijo sta sprejela predsednica društva go. Ema Lančič in župan občine g. Slana. Gostjam smo pripravile razstavo naših izdelkov, ki so jih z velikim zanumanjem občudovale. Razkazale smo jim znamenitosti naše občine.


    

<< < 1 2 3 4 5 > >>
 
Obvestilo – spletni piškotki!
Na naši spletni strani, uporabljamo piškotke (angl.:cookies), ki so namenjeni / zagotavljajo, da naša stran deluje optimalno, omogočajo lažjo uporabo naše spletne strani in evidentiranje obiskovalcev. V kolikor boste kliknili »Strinjam se«, boste sprejeli / namestili vse piškotke.
Ne strinjam se